Posjeta Leposaviću

Drugi pokušaj da danas posjeti gradonačelnika Leposavića, Lulzima Hetemija, bio je uspješan za ministra za infrastrukturu Liburna Aliua. On je počeo dan sastankom u zgradi opštine Leposavić, gdje ga je primio Hetemi, koji je tu blokiran više od deset dana.

Izvori Kallxo.com navode da je Aliu svoju posjetu realizovao u pratnji Policije Kosova, a čim se saznalo za ovu posjetu, srpski demonstranti su počeli da se okupljaju ispred zgrade opštine.

Nakon završetka tog sastanka, za vrijeme dok se ministar Aliu vraćao iz opštine, jedno od vozila kojima je on putovao gađano je farbom.

Kallxo.com saznaje da nije bilo drugog incidenta u ovom slučaju.

Prema navodima Gazete Express, okupljeni građani bacili su jaja i crvenu farbu u pravcu džipa koji se potom udaljio ka policijskoj stanici.

Aliu je i prije tri dana pokušao da poseti gradonačelnika Hetemija, ali su se tada u pojedinim medijima pojavili izvještaji da mu KFOR nije dozvolio da održi ovaj sastanak.

Ministar je ove navode demantovao, a prema njegovim riječima, u pitanju je bila instrukcija policije da ne nastavlja dalje, kako bi se izbjegle tenzije.

„Naprotiv, obezbjeđenje nam je osigurao KFOR, sa jednom svojom jedinicom koju su poslali upravo za tu svrhu. U stvari, to je bila instrukcija policije da se ne nastavlja dalje, kako bi se izbeglo zatezanje situacije od strane kriminalnih grupa koje su bile okolo“, napisao je on na Facebooku.