Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj istakao je na sjednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o rezultatima izvještaja američkog State departmenta o Kosovu, da taj dokument razotkriva sve neistine aktuelne vlade vezane za napredak u borbi protiv korupcije, piše Reporteri.

"Izvještaj State Departmenta se jasno može posmatrati kao uništavanje propagande većine da smo se borili protiv korupcije. U stvari, vi se borite protiv onih koji se zaista bore protiv korupcije. Ovaj izvještaj je potvrdio da je zabrinutost LDK opravdana. Sada sa pečatom SAD ste proglašeni prevarantima", rekao je Zemaj.

On je dodao da, ukoliko se uzmu u obzir sve afere u kojima su učestvovali predstavnici vladajuće stranke, rezultati izvještaja nisu mogli ni da budu drugačiji.

"Nije moglo biti drugačije kada kradete hljeb i žito iz državnih rezervi, a kada vas uhvate na djelu izbjegavate odgovornost i odbijate da istražujete. Napadajte, etiketirajte, optužujte tužilaštvo i policiju. Zaronili ste u aferu od 240 miliona dolara sa tajnim tenderima. Nema šanse da bude drugačije kada je cijelo Kosovo očekivalo da smenite Martina Berishaja, dok ste ga vi partizanski branili jer ste bili umješani od glave do pete u korupciju", zaključio je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri