Odlučno sa Srbima

Bivši komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga Kadri Kastrati izjavio je da vlast treba da napravi političku platformu za pitanje sjevera u okviru nacionalne strategije, prenosi Koha.

On ocjenjuje da predsjednica Vjosa Osmani treba da ima "ujedinjujuću ulogu", te da bi trebalo da pozove obe strane na sastanak "kako bi saznali šta treba da se uradi u vezi sa tim dijelom Kosova".

"Srbima je cilj velika Srbija. Cilj predsjednika Vučića je bio da ovu teritoriju podjeli i pripoji Srbiji. Moramo biti odlučni sa Srbima, imati nacionalnu politiku. Pitanje sjevera je nacionalno pitanje i moramo imati nacionalnu politiku", rekao ja Kastrati.

Takođe, smatra da Kosovo treba da predstavi nacionalnu strategiju međunarodnoj zajednici, kako bi oni imali jasnu predstavu kako da se postave.

"SAD nisu morale ovo da urade, vojska Kosova je najpouzdanija institucija među vojskama regiona, ali i svijeta. Gdje god da je bila, učinila je da se ponosimo, učestvovala je u dvije mirovne operacije. SAD vrlo dobro znaju da je vojska Kosova u skladu sa najsavremenijim standardima. Trebalo je kazniti ljude koji su pogrešili, politiku, ali ne i najcjenjeniju instituciju na Kosovu", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore