Poligon Pasuljanske livade

Obuci su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik komande Kopnene vojske Milan Mojsilović, rekao je Xhelal Sveçla.

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je danas na konferenciji za novinare da je cilj “terorističkog napada Srbije” u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Kako prenosi prištinska Koha, on je rekao da su pripreme za napad obavljene u Srbiji i da se to vidi sa dronova zaplijenjenih od grupe.

Sveçla je rekao da će se danas vidjeti ne samo napad u Banjskoj, već i pripreme grupe u trening centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

“Na obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik komande Kopnene vojske Milan Mojsilović”, rekao je Sveçla.

Vježbali na poligonu Pasuljanske livade

On je dodao je Vučić pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju napada.

Direktor kosovske policije Gazmend Hoxha rekao je da se teroristička grupa koja je 24. septembra napala Policiju Kosova u Banjskoj duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

On je dodao da je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

“Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku”, rekao je Hoxha.