Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla reagovao je u nedjelju nakon što je propala inicijativa za smjenu gradonačelnika četiri sjeverne kosovske opštine. On je izjavio da je Srpska lista, vođena Beogradom, sabotirala proces.

Sveçla je najprije čestitao bezbednosnim institucijama što su ovaj proces završile bez incidenata.

“Čestitam našim bezbjednosnim institucijama, zahvaljujući čijoj posvećenosti smo danas zaključili ovaj izborni dan bez ijednog incidenta u četiri sjeverne opštine. Republika Kosovo je danas dala priliku građanima četiri sjeverne opštine da se opredjele za gradonačelnike svoje četiri opštine. S druge strane, Srpska lista je, kako u prošlosti, tako i sada, kroz različite forme vođene Beogradom, bojkotovala i sabotirala demokratski proces kao priliku da se opštine dovedu do novih izbora. Ova tema oličena nedemokratskim metodama ne nalazi se u takvom demokratskom procesu”, napisao je Sveçla na Facebooku.

On je dodao da je Centralna izborna komisija u saradnji sa drugim institucijama "još jednom dokazala opredjeljenost za realizaciju svog mandata i puno poštovanje prava građana da odlučuju o svojoj budućnosti".

"Nastavićemo svoju posvećenost našim građanima bez obzira na razlike, naše institucije će biti na usluzi svima i za sigurnost naše zemlje. Kosovo je demokratska republika, svih građana bez razlike”, napisao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online