Razjašnjenje!

Opozicione stranke - Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova najavljuju da bi jesenje zasjedanje Skupštine Kosova moglo da počne formiranjem dve istražne komisije protiv ministarke industrije, preduzetištva i trgovine Rozete Hajdari i visokog funkcionera Pokreta Samoopredjeljenja Dejone Mihali, piše Demokracija.

Šef poslaničke grupe LDK Arben Gashi nagovjestio je da će njegova stranka zatražiti formiranje komisije koja bi ispitala eventualne zloupotrebe u robnim rezervama.

"Dakle, pored istraga koje bi tužilaštvo trebalo da sprovede, smatramo da je neophodno imati i parlamentarnu istragu kako bi se izbliza videlo kako su poštovani zakoni i procedure za izdavanje robnih rezervi", napisao je Gashi na Facebooku.

Sa druge strane, PDK zahtjeva istragu protiv Mihali, koji je, kako pišu mediji, jedne od najmoćnijih ličnosti u Pokretu Samoopredjeljenje.

Poslanica PDK Ganimete Musliu izjavila je da bi trebalo razjasniti kako je dobila papire za boravak na Kosovu, s obzirom na to da joj je zabranjen ulazak.

"Ako opozicija zanemari parlamentarnu mogućnost da od vlasti zahtjeva odgovornost, ne samo za Dejonu Mihali, već za sve poslove, onda je danas izgubila političku trku i naša zemlja će završiti u neviđenoj diktaturi. Ne treba nam tiha opozicija. Potrebna nam je poštena i aktivna opozicija jer su neuspjesi aktuelne vlasti razotkriveni, a ćutanje opozicije znači predaju", ocjenila je ona.

Izvor: Kosovo online/Demokracia