SKANDAL U NAJAVI

Ruski biznismen Mihail Salcman optužio je jednog od najboljih tenisera svijeta Carlosa Alkaraza da učestvuje u namještanju mečeva.

Bivši vlasnik lanca kladionica "Utkin, Nobel i Maljenkov" u Rusiji je, kako prenosi tamošnji Sport Ekspres, iznio i detaljno objašnjenje za ove tvrdnje.

"Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno posljednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to posljednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alcarazovoj rodnoj Španiji, cijela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alcaraz pobijediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobjedu u gemu Alcaraza, u slučaju pobjede protivnika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alcaraza uplatili otišao je u ruke prevaranata", istakao je Salcman.

Navodno su u pitanju gemovi kada je Alcaraz protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu, i na 5:3 protiv Struffa, također u drugom setu.

Salcman tvrdi i kako je u kontaktu s posebnim odsjekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o namještenim mečevima te da će se istraga tek obaviti.

Podsjetimo, Alcaraz je aktuelno takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:3, 6:2.