U KLUBU ZAHVALNI

Proslavljeni francuski nogometaš Karim Benzema hitno se vratio u Madrid kako bi bio podvrgnut liječenju od povrede koja ga muči tokom cijele sezone.

Benzema (36) nije pretjerano zadovoljan životom i karijerom u Saudijskoj Arabiji od odlaska u Al-Ittihad prošlog ljeta, a dok se spominje njegov povratak u engleski nogomet, on se morao vratiti u bivši klub na medicinski tretman.

U duelu saudijske Pro lige protiv Al Wehde Benzema je izašao s terena povrijeđen. U finišu prvog poluvremena uhvatio se za tetivu koljena, nakon čega je zamijenjen, a kako se radi o ozbiljnijoj povredi, nije želio ništa rizikovati i vratio se u Real Madrid, gdje će ga dugogodišnja medicinska ekipa pregledati i obaviti tretman.

Saudijski klub je u kratkom saopćenju zahvalio Realu zbog ukazane prilike za medicinskim tretmanom u kampu Valdebebas.

"Nakon kontakta s Real Madridom, postignut je dogovor da se igrač podvrgne novim testovima u klinici Reala s timom koji ga je liječio tokom vremena u klubu. Igrač je otputovao u Madrid i vratit će se sljedeće sedmice", saopćili su iz Al Ittihada.

Al Ittihad se zahvalio Realu na tretmanu i dobrodošlici za Benzemu, koji je ostavio ogroman trag na Santiago Bernabeuu između 2009. i 2023. godine. Tu je postao drugi najbolji strijelac u historiji Reala i osvojio Zlatnu loptu.