Politički analitičar

Politički analitičar Milazim Krasniqi kaže da Kosovo jedino u Evropi nema dnevne novine i da bi jedan od kriterijuma za integraciju u Evropsku uniju trebalo da bude da na milion i po stanovnika postoje najmanje tri dnevna lista.

“Mi smo jedina zemlja u Evropi bez novina. Da se ja pitam, jedan od kriterijuma za integraciju u Evropsku uniju bio bi da zemlja sa milion i po stanovnika ima najmanje tri dnevna lista. Zašto? Jer država koja ima sedam javnih univerziteta i nema dnevne novine jednostavno nije država”, naveo je Krasniqi na Facebooku.

Dodaje da ako na 100.000 studenata nema 10.000 čitalaca, postavlja se pitanje koliko je njih studenata a ista situacija je i sa profesorima.

“Što se tiče profesora, kriterijum bi trebalo da bude rigorozniji, ako od 3.000 univerzitetskih profesora nema 2.000 redovnih čitalaca dnevnih novina, postavlja se pitanje koliko je njih profesora. Naravno, govorim o pravim novinama, a ne o marionetama partija ili kriminalnih grupa, kao što su bile neke od prošlih novina”, kaže Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online