SAD i Izrael su počeli!?

Vakcinacija djece starije od pet godina je već počela u Sjedinjenim Državama i Izraelu. Videvši da je evropski kontinent zahvatio novi talas Kovid-19, Evropski regulator za lijekove je odobrio upotrebu Pfizer vakcine protiv Kovida-19 za decu uzrasta od 5 do 11 godina, prenosi RTK2.

Iz Ministarstvu zdravlja kažu da je fokus na vakcinaciji učenika starijih od 13 godina, dok infektolozi ističu da je vakcinacija djece uzrasta od 5 - 11 godina neophodna.

Hamdi Ramadani kaže da je vakcinacija djece od 5 do 11 godina neophodna, prema njegovim riječima, što pre Kosovo donese odluku o vakcinisanju ove starosne grupe, biće bolje za djecu.

Na Kosovu je ovog mjeseca počela vakcinacija djece od 12 godina bez zdravstvenih indikacija i prema podacima Ministarstva zdravlja fokus procesa je vakcinacija studenata, trudnica i građana svih uzrasta.

„Najveći broj zemalja koje su dozvolile vakcinaciju djece, trenutno se fokusiraju na ovu starosnu grupu, ali i dalje MZ prati vijesti o vakcinaciji“, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Izvor: RTK2