Podjeljeni u grupama

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će oko 570 specijalista iz različitih oblasti u zdravstvu biti angažovano u procesu antikovid vakcinacije od sredine juna do kraja novembra, prenosi Gazeta express.

Specijalisti će biti podjeljeni i radiće po rasporedu u grupama jun-jul, avgust-septembar i oktobar-novembar, navodi Gazeta express koji je imao uvid u spisak imena specijalista.

Na spisku opština Priština prednjači sa najvećim brojem stručnjaka angažovanih tokom šestomjesečnog perioda antikovid vakcinacije građana, sa ukupno angažovanih 63 specijalista, opština Prizren 54, opština Peć 36 angažovanih specijalista i Mitrovica 30.

Opštine sa najmanje angažovanih specijalista biće opštine Obilić, Novo Brdo, Mamuša, Elez Han i Junik, sa po 3 angažovana specijalista.

Angažovani stručnjacii su iz različitih oblasti, poput onkologije, akušerske ginekologije, oftalmologije, kardiologije, vaskularne hirurgije, gastroenterologije.

U opštinama Zvečan i Leposavić biće angažovano šest specijalista iz Prištine.

Predsjednik Saveza sindikata zdravstva Blerim Syla rekao je za Gazeta express da je vakcinacija veoma važna i da Ministarstvo zdravlja mora imati odgovarajuću strategiju za angažovanje specijalista u procesu vakcinacije, koja neće ugroziti rad zdravstvenih ustanova na Kosovu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express