Predsjednik PDK

Predsjednik PDK Memli Krasniqi izjavio je da se zahvaljujući aktuelnoj vladi sve manje priča o evropskoj perspektivi Kosova, a sve više o “mračnim scenarijima” za budućnost, prenosi Reporteri.

„Prvi put u istoriji Kosovo je pod sankcijama Evropske unije. I ove nedjelje, tokom mojih sastanaka sa visokim evropskim zvaničnicima, primjetno je razočaranje nivoom naših izvještaja. U stvari, za Kosovo, pod vođstvom ove vlade, danas se razgovara o mnogo mračnijim scenarijima, a o evropskoj perspektivi za nas vrlo malo. Isto tako, odnosi Kosova sa našim najvećim saveznikom, SAD, pali su na istorijski minimum”, rekao je Krasniqi na Izbornoj skupštini za konstituisanje ogranka te stranke u Belgiji.

On je dodao se posljedice djelovanja aktuelne vlade vide i dalje od sfere diplomatije.

“Oni nanose neopisivu patnju našim građanima, uništavaju zdravstvo, obrazovanje, privredu, infrastrukturu, kulturu, sport i svaki drugi segment“, dodao je Krasniqi.

Zbog toga je, naglasio je, zadatak PDK da izvuče Kosovo iz teške situacije.

“U analima naše istorije, po neizbrisivom uticaju na naše oslobodilačke i državotvorne napore izdvajaju se dva imena: Hashim Thaçi i Kadri Veseli. Ovi lideri, koji se sada suočavaju sa još jednom bitkom za Kosovo u Hagu, simbolizuju čistotu i žrtvu našeg oslobodilačkog rata”, rekao je Krasniqi.

Dodao je da je PDK spremna da otvori novu eru za Kosovo.

“Izazovi sa kojima se danas suočavamo snažan su podsetnik na potrebu državnog rukovodstva koje se pokazalo sposobnim da vodi zemlju ka razvoju i napretku. Kosovu je danas potrebno rukovodstvo koje razumije cijenu slobode, važnost jedinstva i vrednost države. I samo naša politička porodica, Demokratska partija Kosova, ima ovo vođstvo i ovu hrabrost. PDK je spremna da otvori novu eru za Kosovo“, rekao je Krasniqi.

Na Izbornoj skupštini za konstituisanje ogranka PDK u Belgiji, održanoj u Briselu, za predsjedavajućeg je izabran aktivista Jetlir Lugani.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri