Ja sam socijaldemokrata

Premijer Albin Kurti, u podkastu "Rest is Politics" (Ostalo je politika) koji vode Rory Stewart i Alastair Campbell kazao je da se podrazumijeva da će ponovo podržati Josepha Bidena na američkim predsjedničkim izborima, kao i da vjeruje da će i poslije izbora u SAD, Kosovo i Amerika nastaviti da imaju odlične odnose, prenosi Reporteri.

Kurti je naveo da smatra da se stvari neće promjeniti ko god da pobjedi na izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno da će u očima Vašingtona Kosovo nastaviti da bude nezavisna, suverena i demokratska republika.

"Prije posljednjih američkih izbora, javno sam podržao predsjednika Bidena. Mislim da će na jednom nivou, ko god da pobjedi u SAD, Kosovo i dalje biti nezavisna, suverena i demokratska republika u očima Vašingtona. Međutim, stvari se brzo mijenjaju i ljudi su zabrinuti. U slučaju narednih izbora, to je sada teško predvideti. Ipak, vjerujem da će Kosovo i SAD nastaviti da imaju odlične odnose i da ćemo SAD imati kao neophodne saveznike za zaštitu i bezbjednost naše zemlje", kazao je Kurti.

Upitan da li će podržati Josepha Bidena na izborima koji se uskoro očekuju, Kurti kaže da se to podrazumeva.

"To se podrazumeva jer sam ja socijaldemokrata", rekao je Kurti.

Kurti je putem video poruke 2020. godine pozvao Albance u SAD da glasaju za kandidata za predsjednika SAD Josepha Bidena rekavši da je Biden nepokolebljivi pristalica Albanaca na Balkanu.

Kurtijeva pristrasnost prema Bidenu tada je smatrana miješanjem u unutrašnje stvari SAD, piše Reporteri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri