Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami rekla je da ova politička partija ne glasa za međunarodne sporazume u korist Samoopredjeljenja, već za one za koje su uvjereni da poboljšavaju standard građana, prenosi Front onlajn.

„Uopšte nema potrebe da koordiniramo, jer mi ne glasamo za međunarodne sporazume u korist pokreta Samoopredjeljenje, ali glasamo za međunarodne sporazume kada smo uvjereni da idu u prilog poboljšanju života građana Republike Kosovo", rekla je Bajrami.

Ona je istakla da LDK na neke sporazume ime primjedbe i da ih ne glasa.

„Protivili smo se sporazumu gdje je Ministarstvo finansija dobilo kredit od 40 miliona eura za socijalne šeme, imamo neke glasove za, a neke protiv u vezi sa sporazumom za zatvor u Gnjilanu i to je sporazum OPEK-a za koji smo se od prvog dana protivili i protivimo se tome. U međuvremenu, za ostale nema potrebe za koordinacijom. Pa opet, kažem vam, mi čak i ne glasamo za gospođu Kusari ili Samoopredjeljenje, ali to radimo jer smatramo da treba da budemo odgovorni prema zahtjevima i potrebama građana. Nema koordinacije sa Samoopredjeljenjem“, rekla je Bajrami.

Izvor: Kosovo Online/Front Online