Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik LDK Lutfi Haziri ocjenio je da je Kosovo na sjednici Savjeta bezbjednosti UN dobilo najteži diplomatski šamar u posljednjih 20 godina jer su ga prvi put od 2004. godine saveznici posmatrali kao prijetnju po srpsku manjinu.

"Najteži diplomatski šamar poslije 20 godina zbog neuspeha u koordinaciji, političkog pragmatizma i nedostatka volјe za zatvaranjem otvorenih pitanja. Riječ se mora održati! Ova vlast ne drži riječ! Korak naprijed, dva nazad. Ponaša se u sopstvenoj političkoj mreži za unutrašnju političku potrošnju“, rekao je Haziri za Gazetu Blic.

Haziri je naveo da je na sjednici SB zabrana korišenja dinara za Srbe sa Kosova izjednačena sa događajima u Banjskoj.

„Kada ne uspete da riješite problem u Prištini sa našim saveznicima, onda to stvara situaciju da se poslije 2004. godine, prvi put Kosovo u Savjetu bezbjednosti UN odslikava od strane saveznika kao prijetnja srpskoj manjini, njihovom prisustvu i integracija. Kosovo se povezuje sa srpskim agresorom, a zabrana korišćenja srpskog dinara kosovskim Srbima se izjednačava sa terorističkim napadom Srbije u Banjskoj“, zaključio je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic