SAVJET ZA ORGANIZACIJU

Greške u skladištenju mogu zapravo uništiti vašu odjeću, stoga je važno pravilno zaštititi tkaninu u ormaru te tako spriječiti nametnike, mrlje, plijesan i još mnogo toga.

Postoji nekoliko mjera opreza koje treba poduzeti kako biste sačuvali odjeću, a nipošto je u ormaru ne biste dugo trebali držati u plastičnoj vrećici u kojoj ste je donijeli s hemijskog čišćenja.

Plastika može zadržati vlagu koja može dovesti do plijesni te sadrži i hemikaliju koja odjeći može dati žutu nijansu.

Kompanija za hemijsko čišćenje stavljaju plastiku preko odjeće kako bi je privremeno zaštitili. Ona bi trebala ostati preko vaše odjeće samo dok je ne objesite u ormar, jer nije dizajnirana za dugotrajnu pohranu odjeće.

Plastična vreća nije prozračna, što čini njenu unutrašnjost potencijalnim mjestom za razmnožavanje plijesni. Nadalje, čak i hemijski očišćena odjeća može sadržavati malo vlage od otapala za čišćenje koje tvrtke koriste zajedno s postupkom parenja i glačanja. Ova vlaga ne može ispariti ako je zarobljena u plastici duže vrijeme.

Plastična vrećica koju dobijete u lokalnoj čistionici vjerojatno sadrži butilirani hidroksitoluen (BHT). To je konzervans zbog kojeg odjeća može požutjeti nakon što dođe u kontakt sa zagađivačima zraka ili vlagom.