JE LI U PRAVU?

Hrvatska glumica i tiktokerica Nina Čudić koju na mrežama prepoznaju po nadimku "Slađa s brda" uspjela je nasmijati regiju snimkom na kojem pokazuje kako se na Balkanu opisuje zgodan muškarac, a kako u svijetu.

Čudić je podijelila video u kom poredi kako se to na različitim jezicima i u različitim državama opisuje zgodan muškarac te kako se to čini na Balkanu.

Dok je izgovarala pridjeve poput lijep i zgodan na španskom, italijanskom, njemačkom - za države s Balkana to je bilo jedno ime.

"Brad Pitt", kazala je kad je došao red na Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu što je nasmijalo mnoge u regiji. U komentarima su pisali kako su zapravo tek shvatili koliko ima citata koji pominju Brada Pitta u ovom smislu.

Drugi su primijetili da i Rusija ima svoju verziju te za nekog ko je zgodan kažu da je Alain Delon.

Nina je na društvenim mrežama, a posebno TikToku prepoznatljiva po nadimku "Slađa s brda" te je zanimljivo da se u Hrvatsku vratila iz SAD-a.

Svoje glumačke snove pokušala je ostvariti u Americi gdje je ostvarila nekoliko pozorišnih i filmskih uloga, ali je shvatila da bez radne dozvole ne može graditi karijeru te se odlučila vratiti u domovinu nakon čega se posvetila kratkim skečevima na društvenim mrežama.