Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri izjavio je da će zbog brojnih afera i korupcije koje su konstatovane i u izvještaju State departmenta, vlast na čijem je čelu premijer Kosova Albin Kurti pokušati da odloži izborni proces, prenosi Gazeta blic.

„Tu politiku otežava izvještaj State departmenta jer je došao u vrijeme kada su i LDK i građani Kosova isticali zabrinutost zbog korupcije, uticaju na pravosuđe, zastrašivanje novinara, milion drugih problema, ali i negativnih izvještaja iz EU, Nato i SAD. Zbog svega toga Kurtiju će biti veoma teško da se odluči za brži izborni proces”, rekao je Haziri.

On je upozorio da će se javnost uskoro suočiti sa novim, kako je naveo, šokantnim podacima koji će uticati i na Kurtijeve najveće političke sljedbenike.

„Svakim danom se pojavljuje sve više šokantnih informacija o radu ove vlasti. I Kurtijevi politički sljedbenici će biti šokirani, ali pre svega oni koji su promenili svoja politička uvjerenja. U svim političkim situacijama Kurti je napravio korak napred, dva unazad. Predstavnici međunarodne zajednice su shvatili da je Kurti tvrdoglav, ali na kraju pravi kompromise, čak i loše“, rekao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic