Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valentina Bunjaku-Rexhepi izjavila je da bi premijer Albin Kurti zbog stepena korupcije trebalo da se izvini građanima i podnese ostavku, prenosi Gazeta Blic.

„Došao je na vlast sa cilјem borbe protiv korupcije, ali se nije borio protiv nje, ona cvijeta. Ne znam kako se zove korupcija kada se tenderi daju samo iz jednog izvora ne poštujući Zakon o tužilaštvu. Resurse tendera daju svaka dva-tri dana ili preduzećima ili ministarstvima zato što apsolutno ne poštuju zakon. Neću da komentarišem ovu stvar, ali to nije ništa drugo do korupcija i ništa drugo. Vlada je ta koja sve hoće da uzme. Imala je svoj logo ‘Sva prava’. uhvati. Tako je imala svoj logo „Puna i prava“. Pobrali su sve povrće, ali lopovi su ga pobrali”, rekla je Bunjaku-Rexhepi.

Ona je dodala da bi aktuelna vlada trebalo da pokaže na koj način vlada, a ne da krije da su institucije građene posljednjih 20 godina.

“LDK je gradila institucije, druge stranke su gradile iz temelja sve, a Kurti taj proces vraća na početak. Mislim da bi ovaj premijer trebalo da podnese ostavku, jer mi kao opozicija nemamo dovoljno poslanika kako bi zatražili njegovu smenu”, zaključila je Bunjaku-Rexhepi.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic