Jedno lice uhapšeno

U Zubinom Potoku uhapšen osumnjičeni za umešanost u krivična djela „napad na službeno lice“ i „krijumčarenje robe“.

"Prilikom obavljanja policijskih poslova, policijski službenici Jedinice za brze intervencije Granične policije, danas 30.12.2023. godine oko 6:15 časova, u selu Bube u Zubinom Potoku, primjetili su sumnjivo kretanje pojedinih vozila. U pokušaju da zaustavi i izvrši kontrolu vozila, policija je naišla na oružani otpor osumnjičenih lica", navodi se u saopštenju policije i ističe da su "u cilju zaštite i stavljenje situacije pod kontrolu, policajci na napad odgovorili oružjem i uspeli da uhapse jednog od osumnjičenih: D.I., (1981. godište, muškarac, Srbin iz Zubinog Potoka.

Tokom razmjene vatre, policajci i uhapšeni nisu povređeni.

Prilikom kontrole kamiona pronađeno je 40 komada ovaca bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz Srbije, pronađena su i dva napuštena vozila, za koja se osnovano sumnja da su bili u pratnji kamiona.

Na lice mjesta izašle su nadležne policijske jedinice, uključujući Policijski inspektorat Kosova, o čemu je obavješten tužilac.

Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak za dva krivična djela: „napad na službeno lice“ i „krijumčarenje robe“.

Kamion sa ovcama poslat je na carinski terminal, dva automobila pronađena na licu mjesta su oduzeta, a prema rješenju tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.