Postoje koraci

Predsjedavajući Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica Nedžat Ugljanin izjavio je tokom sjednice skupštine da neće primiti peticiju za smjenu gradonačelnika ukoliko ona ne bude u skladu sa Administrativnim uputstvom.

Ugljanin je naveo niz optužbi na račun ljudi koji su podneli zahtjev za smjenu gradonačelnika rekavši da je bilo mnogo propusta od strane inicijatorske grupe, te da ukoliko se tako nastavi on neće primiti peticiju koja bude uručena.

"Njima rok ističe 22. januara, ne budu li obavjestili gdje će se održati peticija, a ova skupština će usvojiti lokaciju gdje će se prikupljati potpisi, ali to su neke nesuglasice. Od samog početka su sabotaže da ja nisam želeo da ih primim i da ne sarađujem sa njima. Mi smo spremni da saslušamo sve građane, ali oni medijski pokušavaju da nešto svoje nametnu. Ja se samo rukovodim zakonom", rekao je Ugljanin.

On je rekao da će obavjestiti i Ministarstvo za lokalnu samoupravu da neće prihvatiti peticiju ukoliko se ne prate koraci po Administrativnom uputstvu.

"Ja ću odmah nakon ove skupštine obavjestiti Ministarstvo lokalne samouprave da ako se krene sa bilo kakvim prikupljanjem peticije na način kako oni misle, peticija na taj način na moju adresu neće doći i od mene neće biti prihvaćena. Ja samo želim da se moje ime ne zloupotrebljava, ja branim Administrativno uputstvo koje sam poslao svim medijima. Oni ne žele da dostave prilog zahtjevu, oni su dostavili samo prilog dva i to je taj problem bio. Imali su drugu adresu, i sada imaju drugu adresu, ako ne žele saradnju, niti sam tražio tu saradnju, oni su tražili. Mi smo kao skupština obavezni da završavamo poslove koji su u skladu sa Administrativnim uputstvom i zakonom, ali ako oni misle da je njihovo pravo da skupljaju potpise na ulici, po šupama, stanovima ili kućama ovde te potpise neće moći da predaju. Neka predaju tamo gdje su skupljali te potpise", rekao je Ugljanin.

Izvor: Kosovo Online