EU da ukine mjere!

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon zatvaranja birališta na sjeveru Kosova i kazala da referendum nije uspio zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista. Dodala je da je Kosovo ispunilo sve uslove koje zahteva EU i zatražila ukidanje mjera.

“Nažalost, to se uglavnom dogodilo zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista i nelegalnih kriminalnih struktura. Srbija se ponovo nezakonito umešala u izborni proces druge zemlje. Vučić je još jednom prekršio riječ koju je dao međunarodnim partnerima”, napisala je Osmani na Facebooku.

Ona je dodala da je Kosovo "dokazalo razboritost, organizovanost i puno poštovanje zakona i ustava, nudeći svim zajednicama, bez razlike, mogućnost da same izaberu koga žele da predstavljaju".

"Zahvaljujem se Centralnoj izbornoj komisiji, našim bezbjednosnim institucijama, kao i našim partnerima na radu, posvećenosti i saradnji”, dodala je ona.

Prema riječima predsjednika, organizacijom današnjeg procesa Kosovo je ispunilo sve uslove koje zahtjeva EU. Ona je dodala da nepravedne mjere prema Kosovu treba odmah ukloniti.

Izvor: Kosovo Online