Politički analitičar

Politički analitičar Artan Behrami izjavio je da je specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak i inače razborit, ali da je danas bio brutalan prema premijeru Albinu Kurtiju i otvoren prema građanima kada je govorio o tome da je Zajednica srpskih opština zakonska obaveza Kosova, piše Gazeta express.

"Lajčak je veoma oprezan, ali danas je bio brutalan. Sve ono što su Kurti i Bislimi sakrili, Lajčak je je naglasio", konstatovao je Behrami.

Dodao je i da je naredna godina izborna na Kosovu.

"Sve što mu Lajčak kaže, a vezano je za zakone Kosova, nije zasluga Kurtija, niti njegovih sposobnosti, već sposobnosti njegovih prethodnika. Lajčak je rekao da je kraj januara krajnji rok i da se to odnosi i na izbore u SAD, ali u stvari je i izborna godina na Kosovu i videći kako je Kurti radio u posljednje tri godine, pokušaće da to uradi što je prije moguće i da se ukloni pritisak stvaranjem nove priče ili kandidovanjem na drugim izborima", rekao je Behrami i dodao da je Lajčak podsjetio da su i Kurti i Vučić prihvatili sporazum.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express