Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da se Kosovo nalazi u ozbiljnoj političkoj situaciji u kojoj je "dominanti politički način razmišljanja" doneo samo nazadovanje i sankcije, piše Gazeta blic.

Haradinaj je na sastanku koordinacione grupe ogranaka zapadnog regiona u Istoku kazao da je Alijasna za budućnost Kosova spremna da "stavi tačku na prevaru" koju je vladajuća stranka učinila Kosovu.

"Zajednički je zaključak da Alijansa nikada nije bila konsolidovanija, kako u organizacionom, tako i u političkom smislu. Alijansa je spremna i odlučna da stavi tačku na prevaru koju je vladajuća stranka učinila zemlji. To se dešava tako što se kažnjavaju prevaranti koji danas upravljaju zemljom, da bi se vratila perspektiva za svijetlu budućnost i da bi se otvorio put Kosovu da se integriše u Nato i EU", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, vrijeme je da se ide dalje, da se "kazne prevaranti odbijanjem potčinjavanja i opet prevare".

"Građanin Kosova ne prihvata potčinjavanje prevarantima! Stoga je vrijeme da izađemo kao gospodari zemlje, da ponovo kaznimo prevarante odbijanjem potčinjavanja i prevare. Nalazimo se u situaciji da se moramo uskladiti sa Kosovom i njegovom budućnošću kako bismo stavili tačku na politički način razmišljanja koji je samo doneo nazadovanje i sankcije našoj Republici poslije toliko godina slobode i državnosti", zaključio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic