Lider AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ocjenio je da samozavaravanje Vlade Kosova stvaranjem naslova o pobjedama protiv Srbije su laži koje je otkrio Izvještaj State departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu.

"Samozavaravanje Vlade stvaranjem bombastičnih naslova o neostvarenim pobjedama protiv Srbije, a u pojedinim slučajevima i protiv međunarodne zajednice, laži su u koje je Vlada počela i sama da vjeruje. Izvještaj američkog State departmenta o Kosovu je najsnažniji udarac koji demistifikuje ovaj tok prevare", naveo je Haradinaj na Facebooku.

Kako dodaje, ne vjeruje da postoji jedan građanin Kosova koga danas ne zanima nalaz tog izvještaja iz oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije, slobode izražavanja, slobode medija, kao i ljudskih prava.

"Izvještaj State departmenta je za 2023. godinu i uspio je da identifikuje uspehe, uključujući stotine ugovora sa jednim izvorom vrijednih stotine miliona eura. U normalnoj situaciji, ovaj izvještaj treba da posluži Vladi za samopromišljanje, što znači njenu ostavku", poručio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online