Izvještaj policije

Policija Kosova izvestila je u današnjem 24-časovnom izvještaju da je prethodnog dana u opštini Zvečan registrovala slučaj napada na službena lica, odnosno policajce, ali i napad kamenicama na kamion.

Policija Kosova sve učestalije izvještava o tome da u opštinama na Sjeveru Kosova nepoznate osobe bacaju šok bombe, preneo je Kossev.

Ove nedjelje je više ovakvih naprava navodno bačeno u blizini policijskih stanica u sjevernom dijelu Mitrovice i Zvečanu, ali i u pravcu patrole Policije Kosova.

U današnjem izvještaju saopštili su da su navodno i juče u ranim popodnevnim satima u Zvečanu nepoznate osobe bacile dve eksplozivne naprave – šok bombe.

Kako navode, to je učinjeno u blizini policijskih službenika koji su bili na statičnim tačkama.


Naglašava da nije bilo povređenih, a ni materijalne štete.

Na lice mjesta su izašle nadležne policijske jedinice, istraga je u toku.

Policija je ujedno juče registrovala slučaj oštećenja imovine.

Državljanin Albanije – vozač kamiona, prijavio je policiji da su ga navodno napale nepoznate osobe u selu Rudare u Zvečanu oko 19.00.

Kazao je da je barem pet osoba gađalo kamion kamenicama, usljed čega su oštećena vrata, te da su potom otišli u nepoznatom pravcu.

Istraga je u toku.

Iz policije su u ovom izvještaju takođe potvrdili da je juče uhapšen muškarac sa Kosova, koji se sumnjiči da je napao novinara.

Ovoj osobi se stavlja na teret „napad“ i „učešće u gomili koja je vršila krivično djelo huliganizma“.

O jučerašnjem hapšenju muškarca koji je navodno napao novinare na Sjeveru, istog dana je izvestio ministar unutrašnjih poslova Kosova, Xhelal Sveçla, navodeći da je hapšenje izvršeno na prijelazu Jarinje.