Pozivajući se na članove 10. i 54. Zakona i na član 203. Pravilnika o postupku i dokazima Specijalizovanih vijeća Kosova, sudija Nicolas Guillou iz Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu, usvojio je zahtjev tužioca Kancelarije specijalizovanog tužioca Kosova u Hagu Jacka Smitha za ustupanje spisa iz kosovskih sudova u Hag.

Veći dio ove odluke je redigovan i nije poznto o kom predmetu se radi.

U odluci se pominje da – „Specijalna veća imaju prioritet nad svim ostalim sudovima na Kosovu u okviru svoje nadležnosti“, i da – „Specijalna vijeća mogu da nalože odlaganje i prenos bilo kog postupka na Kosovu u vezi sa predmetima iz njihove nadležnosti“.

U tački c) odluke piše da - "Svaki sud ili tužilac na Kosovu koji je primio nalog za odlaganje će bez odlaganja preneti Specijalizovanom tužiocu sve dosijee u vezi sa traženim predmetom", dok u tački d), podsjeća se da je – „Naredba za odlaganje je konačna i obavezujuća“.

Česti su slučajevi kada se spisi za određene predmete prenose iz sudova na Kosovu, ali je prvi put da se javno objavljuje da takav spis zahtjevaju Specijalizovana vijeća Kosova u Hagu.