Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da se pripadnici srpske zajednice i dalje suočavaju sa pretnjama i pritiscima nelegalnih i kriminalnih struktura iz Beograda.

On je u objavi na Facebooku naveo da je namera Srbije da destabilizuje Kosovo i da to najviše opterećuju upravo Srbe.

"Srbija nastavlja sa progonom i hapšenjima Srba. Nakon što su pod pritiskom zatražene ostavke iz naših institucija, sada ih kažnjavaju hapšenjima i pretnjama u raznim oblicima. Ciljevi Srbije za destabilizaciju naše zemlje najviše opterećuju građane srpske zajednice koji su u kontinuitetu korišćeni kao sredstvo za postizanje svojih ciljeva. Stalno su im pretili, napadani, paljeni su im automobili i imovina čim su predali nelegalne srpske tablice, njihova preduzeća su uništavana svaki put kada bi vlasnici odbili da budu deo njihovih igara", naveo je Sveçla.

On je u objavi na Facebooku istako da te osobe  satima zaustavlja policija i tajna služba Srbije i da su izbornom procesu, mnogi kandidati podneli ostavke usled pritisaka i brojnih napada.

"Sutra će se održati izborni proces u četiri sjeverne opštine i uprkos strahu i neizvesnosti koje pojedini i orkestrirani krugovi pokušavaju da šire, pozivam građane da glasaju. Sutra je prilika da kroz glasanje građana, grupe koje su predvođene Vučićem dobiju zasluženi odgovor i građani ih se konačno oslobode" napisao je na Facebooku ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla.