Zloupotreba tendera!?

Policija Kosova uhapsila je izvršnog direktora Kosovske energetske korporacije (KEK) Nagipa Krasniqija, preneo je Reporteri. Krasniqi je uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva, pošto je optužen za više krivičnih djela i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

"Po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosovoa, policija je uhapsila N.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, vršenje uticaja i sukob interesa", navodi se u saopštenju.

Ranije juče je policija upala u centralne kancelarije KEK u Prištini, i u Krasniqijevoj kancelariji, kao i u dva stana u njegovom vlasništvu, zaplenila različitu dokumentaciju.

"Jedinica za specijalne istrage je danas izvršila upad u kancelariju okrivljenog N.K. u Prištini, dva stana na odvojenim lokacijama u Prištini, u vlasništvu i na korišćenju istog, u cilju pronalaženja dokaza u vezi sa navedenim krivičnim djelima. Oduzeta je dokumentacija u vezi sa slučajem, elektronski uređaji - tri računara, jedan laptop, jedan mobilni telefon, jedan USB, kao materijalni dokazi koji će poslužiti za dalji postupak", dodaje se u saopštenju.

Kako prenose mediji, racije se vrše zbog zloupotrebe tendera za remont Bloka A5 Termoelektrane "Kosovo A".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri