Danas daju iskaze pred istražnim sudijom

Policija Kosova uhapsila tri osobe, a još dvoje je identifikovano, dok se za šestim licem traga zbog napada na dvadesetogodišnjeg mladića srpske nacionalnosti P. K, na parkingu u sjevernom dijelu Mitrovice, kada je istovremeno i opljačkan, a zamjenik komandira Policije Kosova za region Sever Veton Elshani rekao je da bi uhapšeni danas trebalo da se pojave pred istražnim sudijom i da daju iskaz.

"Nemam detalje, ali uhapsili smo troje njih, od kojih je jedan petnaestogodišnjak, a druga dvojica su punoljetni. Za treće lice sumnjamo da je ono koje je kupilo lanac. Imamo još troje osumnjičenih, dvoje smo identifikovali, a za trećim se traga. Nadamo se da ćemo uskoro rasvetliti ceo slučaj", rekao je Elshani za Kosovo onlajn.

Riječ je o grupi od pet mladića, koji su učestvovali napadu o pljački dvadestogosdišnjeg mladića srpske nacionalnosti u Sjevernoj Mitrovici, dok je jedno od privedenih lica navodno kupilo ukradeni lanac.

Kako je kazao Elshšani, mladići koji su učestvovali u napadu su iz južnog rejona Mitrovice.

Elshani ističe da su za razotkrivanje ovog slučaja pomogle kamere postavljene na ulicama.

"Srpska lista napada to što su postavljene kamere. One su veoma važne za naš rad kao policije i zahvaljujući njima uspeli smo da identifikujemo počinioce ovog dijela", rekao je Elshani.

Slučaj napada i pljačke srpskog mladića, dogodio se, prema policijskim informacijama, 22. aprila, u ulici Čika Jovinoj.

Prema izjavi mladića koji je napadnut, to se dogodilo kada je pošao da uđe u jedan lokal, udaren je teškim predmetom, odnosno ciglom u glavu, a sa vrata mu je strgnut lančić. Odmah mu je pružena medicinska pomoć zbog povreda u predjelu glave.

Izvor: Kosovo Online