Ugrožena bezbjednost saobraćaja

Policija je kaznila 46 osoba nakon što su uhvaćene kako se trkaju vozilima.

Jedinica za kontrolu saobraćaja na autoputu je, po dobijanju informacije da se sprema nelegalna trka na autoputu Trudna – Mazgit, preduzela sve neophodne radnje da spriječi događaj.

Ovo je za Klan Kosova rekao portparol policije Daut Hoxha.

Hoxha je naglasio da je kažnjeno 36 vozača i 10 pješaka.

"Policija Kosova, jedinica za kontrolu puteva, nakon dobijanja informacije da se sprema ilegalna automobilska trka na autoputu Trudna – Mazgit, preduzela je akciju i neophodne zakonske mjere za spriječavanje i sprovođenje zakona“, rekao je Hoxha.

"U 16.30 počelo je okupljanje većeg broja vozila i pješaka kao gledalaca. Relevantne jedinice policijske stanice sjever i jedinice za brzo reagovanje u Prištini su obavještene i reagovale su povodom ovog događaja. Tokom angažovanja izvršena je koordinacija policijskih jedinica i preduzete su mjere, izrečeno je ukupno 46 prekršajnih prijava i to 36 za vozače i 10 za pješake“ – naglasio je on.

"Policijske jedinice i jedinice za nadzor autoputa ostale su u stanju pripravnosti i u zavisnosti od dešavanja na terenu biće preduzete neophodne zakonske mjere kako bi se garantovala primena zakona o saobraćaju i adekvatna bezbjednost na putevima“, dodao je on.