Novinarka Arbana Xhara kazala je da je ona održala više sastanaka u Sjedinjenim Američkim Državama nego predsjednica i premijer Kosova Vjosa Osmani i Albin Kurti, istakavši da su Kurti i Osmani na komemoraciji Madeline Albright na hodniku čekali da se sretnu sa važnim ličnostima SAD.

Ona je na Facebooku napisala da postoji razlog zbog kojeg lideri Kosova nisu dobrodošli u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Bez skromnosti: Dok sam radila kao novinar na Kosovu i sada kada sam u Americi, imala sam srazmerno više sastanaka sa ličnostima i institucijama nego sadašnji premijer i predsjednica. Mislim na prave sastanke, ne na blokiranje hodnika ljudima koji su došli na sahranu. Sada se postavlja pitanje zašto im tako nešto nije moguće, pogotovo kada uzmemo u obzir da Amerikanci Kosovo smatraju svojim projektom. Ne vjerujem da se američka administracija sveti za vrijeme kada su bili u opoziciji. Nešto aktuelno je razlog. Šta se SAD ne dopada u aktuelnim političkim dešavanjima na Kosovu? Samoanaliza ovoj vlasti ne bi škodila. Zašto niste dostojni? Šta se dogodilo?", napisala je Xhara.



Izvor: Kosovo Online