Nema alternativu

Član parlamentarne komisije za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Avdullah Hoti izjavio je da je proces dijaloga Beograda i Prištine degradiran, od sastanaka na visokom nivou na sastanke na tehničkom nivou, prenosi Koha.

Dodao je da će kao predstavnik opozicije podržati samo transparentan dijalog koji vodi ka priznanju od strane Srbije.

Istakao je da dijalog nema alternativu i da su u tome svi saglasni osim Srbije, te da dijalog nije napredovao od 2020.godine.                                                                                    

„Tražim od EU i evroposlanika da nastave dijalog i da ne odstupaju jer će nas to koštati odlaganja procesa evropskih integracija cijelog regiona. Ne kažem da tehnička pitanja nisu bitna, kao što je sporazum o registarskim tablicama, ali moramo da znamo nešto i o problemima sa Srbijom. Ovo govorim kao bivši premijer“, rekao je Hoti.

Istakao je da opozicija, čiji je od predstavnik, podržava samo dijalog uz priznanje.

„Žao mi je što vidim da je dijalog degradiran od sastanaka na visokom nivou na sastanke o tehničkim pitanjima. Sastanak o registarskim tablicama je važan, ali ne riješava glavni problem. Na primjer, na sastanku u Bijeloj kući dobili smo važno priznanje i važne infrastrukturne i geostrateške investicije“, rekao je Hoti na sastanku Komisije za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore