Opsežna akcija...

Deset osoba među kojima i četiri direktora Urbanizma uhapšeno je danas u Peći, Klini i Istoku zbog nelegalne gradnje, javlja Koha.

Po nalogu sudije za prethodni postupak, danas su izvršene akcije u ovim opštinama kako bi se pronašli dokazi za izvršenje krivičnog djela „Zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja” protiv opštinskih zvaničnika, u vezi sa gradnjom bez dozvole.

Tužiteljka u Odjeljenju za teška krivična djela u Peći, Ljumturie Vučetaj (Lumturie Vuçetaj), potvrdila je na konfereniciji za medije da je privedeno 10 službenika i dodala da su u fazi prikupljanja dokaza zbog sumnje da su prekoračili svoje nadležnosti i zloupotrebili dužnost.

Rekla je da je takođe postojao i sukob interesa.

„U prvoj smo fazi prikupljanja dokaza. Postoje četiri direktora Direkcije za urbanizam, a ostali su službenici. U smjeru smo da razjasnimo ova pitanja“, kazala je i dodala da imaju osnovu i materijal za nastavak akcije.

Sa druge strane, za ovu terensku akciju glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao je pet tužilaca u koordinaciji sa Jedinicom za privredni kriminal i korupciju u Prištini.