Država dovedena u ćorsokak

Član predsjedništva LDK Visar Azemi izjavio je da vlast ćuti o hapšenju direktora regionalnog vodovoda "Đakovica" Hasana Krasniqija zato što je to jedan od najozbiljnijih i najštetnijih skandala po ugled Kosova.

„Vlada ćuti i o hapšenju Hasana Krasniqija, zvaničnika kojeg je Samoopredjeljenje postavilo za šefa KRU ‘Đakovica’. Uhapšen je zbog sumnje da je izvršio trgovinu lјudima. Krasniqi je međunarodno optužen i ovaj slučaj označava jedan od najozbilјnijih i najštetnijih skandala po ugled Kosova u posljednjih nekoliko godina“, napisao je Azemi na Facebooku.

Kako navodi, hapšenje Krasniqija nije jedina afera u kojoj su se našli predstavnici aktuelne vlasti.

„Nesreća je što ovaj slučaj nije jedini. Za tri godine mandata ova vlast je proizvela mnogo korupcionaških skandala. Čak je i Nagip Krasniqi postavlјen na čelo KEK-a, takođe je uhapšen pod sumnjom za zloupotrebu i korupciju. Martin Berishaj je imenovan za ambasadora, to je postao regionalni skandal”, naveo je Azemi.

On je zaključio da je aktuelna vlast dovela državu u ćorsokak.

„Skandal za skandalom. Uzastopne zloupotrebe i ogromna korupcija. Ovakve tri godine uz nesposobnu vlast, koja je za više od 1.000 dana samo otežala socio-ekonomsku situaciju u zemlјi i minimizirala dosadašnja dostignuća države. Doveli su državu u ćorsokak. Oni postaju opasnost za budućnost“, naveo je Azemi.

Izvor: Kosovo Online