Aktuelni premijer

Zamjenik predsjednika LDK Agim Veliu rekao je da su unutar stranke razgovara o kandidatu za premijera, navodi Reporteri.

Veliu je pomenuo Kujtima Shalu kao mogućeg kandidata za premijera iz redova LDK.

“Ne pominjem imena, ali to može biti i onaj koga pominjete, on je poštovan čovjek”, rekao je Veliu nakon pitanja voditelja emisije “Pressing” da li će Kujtim Shala biti kandidat za premijera.

Na tu izjavu reagovao je aktuelni premijer Avdullah Hoti, koji je takođe na mjestu zamjenika predsjednika LDK, rekavši da ime kandidata za premijera iz redova LDK određuje LDK, a ne studiji ili društvene mreže.

Hoti je na Facebooku napisao:

“Kandidata LDK za premijera imenuje LDK, a ne studiji ili društvene mreže.

LDK nije samo stranka, već i škola političkog razmišljanja, koja održava kurs demokratskog razvoja i evrointegracija Kosova.

LDK je preživeo vrijeme srpske represije organizujući institucije Kosova.

LDK je preživeo žestoku političku borbu u poslijeratnim godinama, kada su ubijani njegovi zvaničnici, ali je održao kurs demokratskog razvoja Kosova", napisao je Hoti na Facebooku.

LDK sada ima sljedeći izazov, da ne dozvoli da Kosovo klizi ka autokratiji, izolaciji i nazadovanju.

LDK nije savršen, ali je vrijednost za Kosovo. I pobjediće u ovom izazovu, ne za sebe, već za Kosovo.

Obaveza LDK je da se nove generacije razvijaju učeći se toleranciji i demokratiji, ljudskim i evropskim vrijednostima, a ne antivrednostima, militantnosti, nasilju i autokratiji.”

Izvor: Kosovo Online/Reporteri