Na nesreću...

Bivši premijer Kosova Avdullah Hoti kaže da je Kosovo za vrijeme vlade Albina Kurtija nazadovalo u svim dimenzijama ekonomskog i društvenog razvoja

Hoti je na Facebooku naveo da to potvrđuju i međunarodni izvještaji.

“Nasilje Vlade u posljednje tri godine prema medijima, sindikatima, preduzećima i svima koji su bili kritični degradiralo je demokratiju, ekonomski razvoj i socijalnu ravnopravnost. Te činjenice smo stalno iznosili. Sada o tome svjedoče tri međunarodna izvještaja, američkog State departmenta, Freedom Housa i Reportera bez granica. Svaki izvještaj je negativniji od drugog”, naveo je Hoti.

Dodaje da se od proglašenja nezavisnosti, Kosovo suočilo sa izazovima u izgradnji stabilnih institucija, u borbi protiv korupcije, u jačanju medija i civilnog društva i u unapređenju socijalnog dijaloga.

“Međutim, napredak je ostvaren iz godine u godinu i Kosovo je svrstano među zemlje sa najfunkcionalnijom demokratijom u regionu. U posljednje tri godine, na nesreću Kosova, videli smo nazadovanje u svim dimenzijama ekonomskog i društvenog razvoja”, dodaje Hoti.

Izvor: Kosovo Online