Velika bitka partijskih militanata na društvenim mrežama

Analitičar Imer Mushkolaj kaže da ako LDК uspe da formira novu vladu ona neće biti dugoročna i neće donositi velike odluke.

"Ustavnom sudu treba ostaviti slobodu da donosi svoju odluku, bez obzira na naše dileme o tome šta predstavljaju članovi Ustavnog suda, od koga su, uslovno rečeno, poslati”, rekao je on za KTV, a prenosi Koha.
“Ustavni sud je taj koji je pečatirao čitav proces", rekao je Mushkolaj.
Ustavni sud je pre nekoliko dana suspendovao Thaçijevu  uredbu kojom je on LDК dao mandat za formiranje nove vlade, a konačna odluka o ovom pitanju očekuje se do 29. maja.
Mushkolaj je rekao da na društvenim mrežama postoji veliki sukob “militanata političkih stranaka”.
"Političke stranke imaju veliku ulogu u smirivanju situacije, izuzetno se velika bitka vodi  na društvenim mrežama između partijskih militanata, a ako taj rat izbije na terenu, možemo zamisliti šta bi se moglo dogoditi”, smatra on i dodaje da se sa pažnjom sve to mora posmatrati.
“Vidio sam Thaçijeve izjave o Samoopredeljenju i one su bezobzirne i mislim da predsednik to nije trebao da uradi", rekao je Mushkolaj.
Prema njegovim rečima, postojala je koordinacija između Tačija i DSК u tome kako su postupili.
"Očigledno je da se vidi koordinacija, meni je neshvatljivo što je dekret dat novom mandataru na kraju dana kada je radno vreme završeno i pre praznika 1. Maja i vikenda, da DSК zakaže sednicu za subotu”, naveo je Mushkolaj.
Mushkolaj ističe da je “srećom to zaustavio Ustavni sud i dodao da bi to moglo izazvati nezavidnu situaciju, jer bi u tom slučaju zaista imali dve vlade i  ne bi se znalo kako će se to završiti”.
Mushkolaj kaže da je LDК odstupila od svojih principa.
"Ovo je u suprotnosti sa onim što je DSК iznosio tokom kampanje. Ako uspe da formira vladu, ne verujem da će to biti dugoročno i neće donositi velike odluke”, rekao je Mushkolaj.