Poslanica AAK

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj poručila je da je najbolji najbolji način da se izađe na izbore ostavka premijera Albina Kurtija, prenosi Gazeta blic.

„Uz sve afere koje je Vlada napravila, sankcije, krhke odnose sa saveznicima, premijer Kurti bi trebalo da podnese ostavku. Albin Kurti je došao u Vladu sa prevarama, želi da se zaštiti prevarama i sa prevarama će ići do kraja”, rekla je Kadrijaj.

Dodala je da Kurti populističkim akcijama hrani svoj ego.

„Umjesto da se ponaša kao državni vrh, on se ponaša kao lider političke partije i radi populističke akcije da nahrani svoj ego, nagovještavajući da proširuje suverenitet na sjeverni dio koji ne postoji, jer nikada nije bilo manje suvereniteta na severu nego sada“, istakla je Kadrijaj.

Naglasila je da Kurti optužuje Srbiju za mešanje u izbore na Kosovu, dok on isto to radi u Preševu i Sjevernoj Makedoniji.

„Apsurdno je i njegovo miješanje u izbore u Preševskoj dolini gdje je podjelio kandidate. Da su bili jedinstveni, mogli smo da imamo dva albanska poslanika u Skupštini Srbije. U međuvremenu, direktna intervencija u Sjevernoj Makedoniji je sramota. To je nepravedno, jer mi kritikujemo Srbiju zbog miješanja u izbore na Kosovu, a sada to radi i Albin Kurti“, rekla je Kadrijaj.

Prema njenim riječima, ankete koje sprovodi Samoopredjeljenje nisu pouzdane.

„Ne vjerujem posljednjim anketama, jer je Vlada u padu. Za tri godine i nekoliko mjeseci vlasti Samoopredjeljenja nismo imali nikakvih rezultata, naprotiv, ona je na razne načine pokušavala da sabotira opštine koje ne vodi ta stranka“, naglasila je Kadrijaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic