Portparol PDK

Portparol PDK Faton Abdullahu izjavio je da se aktuelna vlast na čelu sa premijerom Albinom Kurtijem plaši izbora zbog čega je, kako dodaje, Kurti pronašao “đavolsku formulu” kako da nastavi da vlada, prenosi Gazeta blic.

“Razlog zašto se ova vlast plaši da izađe na izbore je taj što je sada našla đavolsku formulu kako da vlada. Na primjer, on daje 24 hektara Srpskoj pravoslavnoj crkvi i dobija vize, rekavši da će potpisati Asocijaciju, koja je zapravo autonomija za Srbe na Kosovu, kako bi obezbjedio ulazak u Savjet Evrope. Onda sebi daje priliku za mržnjom, a sve to kamuflira ekstremnim ljevičarskim populizmom“, rekao je Abdullahu.

On je ocjenio da vlast po pitanju predstojećih izbora namjerno stvara konfuziju.

„Kada su u pitanju predstojeći parlamentarni izbori na Kosovu, od ove vlade imamo razne pristupe, saopštenja, objelodanjivanja različitih ideja koje imaju jedan cilj, konfuziju. Žele da sve zbune tako što prvo govore da su spremni, pa možda nisu, možda nije vrijeme....”, rekao je Abdullahu.

On je istakao da je PDK spremna da izađe na izbore i podsetio da je predsjednik te stranke Memli Krasniqi ponudio i datum kada bi oni mogli da se održe.

“Ozbiljni smo, jer mi kao Demokratska partija Kosova stalno govorimo da je ova vlast korumpirana.  Ispostavilo se da je tako. Američki State department je u svom izvještaju rekao da se bavimo ozbiljnom korupcijom vlasti, bavimo se uplitanjem politike u pravosuđe. Najgore, vladini službenici stalno štite one koji su protiv zakona. Optužuju pravosuđe, a pojedinci u vlasti ih podržavaju, ponekad ih proglašavaju ‘poštenim planinarima’, a ponekad govore da nema poštenijeg od te gospođe ili tog gospodina. U stvari, mi kao PDK smo uvjereni da što prije izađemo na izbore, to bolje“, poručio je Abdullahu.

On je dodao da je ponuda PDK građanima nova i ozbiljna, jer će ponuditi za premijera Bedrija Hamzu, za koga je rekao da je stručnjak koji nije korumpiran, već profesionalno dokazani političar.

“Ovo je naša ozbiljna ponuda, zato mislimo da će sve loše stvari koje ova država dobija od ove vlade završiti ponudom PDK“, zaključio je Abdullahu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic