Njemačka

Albanac sa Kosova Rushit Lapi koji živi u Njemačkoj uhapšen je u Dizeldorfu zbog sumnje da je ubio Srbina Aleksandra Stefanovića, vlasnika restorana u ovom gradu, prenosi Indeksonline.

Prema navodima njemačke policije, između njih dvojice došlo je do svađe koju su nastavili van lokala, gdje je Lupi izvadio pištolj i nekoliko puta pucao u žrtvu.
  Nešto kasnije policija je uspjela da osumnjičenog za ubistvo uhapsi i on tom prilikom nije pružao otpor.

Zasad nije jasno da li su se osumnjičeni i žrtva poznavali.

Istraga se nastavlja.

Podsjetimo, kako su preneli njemački mediji, radi se o reperu "Aleks M", koji je u prošlosti već objavljivao pjesme sa Kolegahom i Sun Dijegom. Ubistvo se dogodilo u nedelju u 2.25 u centru Disledorfa.

Hitna pomoć je brzo stigla na mjesto zločina ali nesrećnom Srbinu nije bilo spasa. Kako navode izvori njemačkih medija, ubica se poslije zločina vratio u restoran u kom je odmah i uhapšen.

"Ubijeni Aleksandar je u Diseldorfu držao restoran ispred kog je i ubijen. Prema riječima očevidaca, sukob je počeo u lokalu pošto je osumnjičeni pretio gostima, a onda se posvađao i sa vlasnikom restorana. Navodno, riješili su da izađu napolje kako bi riješili problem. Međutim, svađa je postala još gora i osumnjičeni je iznenada izvadio pištolj i nekoliko puta pucao u Aleksandra. Za sada nije poznato da li su se ubica i žrtva poznavali od ranije, ili su se te noći prvi put sreli i posvađali. Rustem Lapi, navodno je takođe godinama živeo u jNemačkoj", naveli su albanski mediji.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline