Vrhovni sud Kosova

Nekadašnji komandanti Oslobodilačke vojske Kosova, Sulejman Selimi i Sami Lushtaku, vraćaju se na sud. Vrhovni sud je odlučio da se slučaj "Drenica 1" vrati na ponovno suđenje.

Da će ovaj slučaj vratiti na ponovno suđenje, saopštio je advokat Toma Gashi, koji u predmetu "Drenica 1" brani bivšeg komandanta Glavnog štaba OVK, Sulejmana Selimija.
"Konačno, namjerna nepravda naneta vrhovnom komandantu OVK-a Sulejmanu Selimiju uskoro će se završiti i brzo će biti pušten i oslobođen", naveo je Gashi.
"Poslednjeg dana rada neuspjele misije EULEX na Kosovu, tim advokata odbrane dobio je odluku kojom je odobrena naša žalba u predmetu Drenica 1 i vraćen je na ponovno suđenje, jer su nepravde dokazane, kao i protiv svih vojnika koji su nepravedno osuđeni u ovom slučaju", dodao je.
Bivši komandant oslobodilačke vojske Kosova, bivši komandant Kosovskih snaga bezbjednosti i ambasador Kosova u Albaniji, Sulejman Selimi, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 8 godina za dva slučaja, Drenica 1 i 2, na osnovu navoda za ratne zločine.