Važna ulogu u svim procesima izgradnje države

Delegacija od 50 članova iz američke države Ajove (Iowa) boravi na Kosovu. Ova delegacija na čijem je čelu Zak Nun (Zać Nunn), predstavnik Komiteta za međunarodne odnose iz Ajove i Timoti Or (Timothy Orr), general Nacionalne garde te države, sastali su se sa predsjednikom Skupštine Kosova i pojedinim skupštinskim Odborima.

Veseli je kazao da je Ajova igrala važnu ulogu u svim procesima izgradnje države Kosovo.
"U ovoj sali je prije 10 godina Kosovo, vaša druga kuća, proglasila nezavisnost. Historija nezavisnosti koja je donela 17. februar 2008. puna je bola i slave za naš narod, više od 100 godina truda generacija za slobodu i nezavisnost, ideal koji se nije ugasio", naglasio je Veseli tokom svog govora pred američkom delegacijom u skupštinskoj sali.
On je dodao da je država Kosovo realnost koja tokom decenije nezavisnosti a dve decenije od oslobođenja, učinilo velike korake u konsolidaciji održivih institucija. Dodao je da se postepeno gradi zakonska država u kojoj je svaki građanin ravnopravan.
"To nisu samo naše zasluge već je i doprinos naših međunarodnih prijatelja, doprinos je svakog od vas koji nam je pomogao za kvalitetno obrazovanje i profesionalnu vojsku", istakao je Veseli.
Zak Nun je podsjetio na posvećenost i pomoć Ajove za Kosovo, dodajući da ta saradnja treba da bude trajna.
"Dobro je kada vidimo koliko ste napredovali. Želimo da budemo vaš partner. Kosovo ima partnerstvo sa nama i kod nas postoji i vaš konzulat putem kojeg smo uspotavili još jače odnose", kazao je Nun.