Pjesma je zapalila društvene mreže

Popularni albanski pjevač Arian Agushi, rođen u Preševu, koji danas živi u Prištini, svojim video-spotom uzburkao je Medveđu i Srbiju. Ovu varoš smjestio je u Veliku Albaniju, pa se sada tim slučajem bavi i policija budući da je veći dio materijala snimljen u centru varoši Medveđa.

Kako prenosi beogradski "Blic", ovaj tridesetjednogodišnji pop i hip-hop pjevač, pozntiji kao Gold Ag, pjeva o tome kako je Medveđa uvijek bila, ali i da će ponovo biti dio Velike Albanije.

- Sve ljepote svijeta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa... Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nekakvog šljama... - dio je prevoda pjesme u kojoj se pjevač na kraju spota budi iz sna i žali što njegov san nije java.



Pjesma je zapalila društvene mreže na kojima su posebno aktivni malobrojni Albanci iz Medveđe i Sijarinske Banje, i uzbunio lokalne vlasti, u kojoj ima i predstavnika albanske nacionalne manjine, ali i policiju.

- Ovdje se taj spot doživljava kao još jedna velika provokacija, tim prije što u Medveđi Srbi i Albanci vjekovima žive u miru - kaže predsjednik opštine Nebojša Arić.



Spot je snimljen tokom vikenda kada u centru Medveđe ima malo ljudi, u glavnoj ulici i ispred ulaza sjedišta lokalne samouprave. U policiji nam je potvrđeno da se slučaj ispituje, ali je nejasno šta konkretno: neprimećeno snimanje spota ili sadržaj pjesme.

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hiljade komentara podrške ovom umjetniku, za koga kažu da je "jedini koji dodiruje teme o tome gdje Albanci žive i stoje", i da ih je ovom pjesmom "častio", upoređujući ga istovremeno sa Bogom.