Šest Albanaca i jedan Crnogorac

Kosovska policija uhapsila sedmočlanu grupu – šest Albanaca i jednog Crnogorca, osumnjičenu da je unazad mjesac dana pljačkala i fizički napadala Srbe povratnike u Klini, Istoku i okolnim selima.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić izjavio da je to dobra vijest, jer uliva nadu u bolje sutra, a pljačkašima šalje jasnu poruku da niko ko napravi bilo kakav prestup neće biti nekažnjen.

"Sastanak i stalni kontakti koje smo imali sa predstavnicima lokalne samouprave u Klini i policijom u Klini, kao i njihova obećanja da rade na rasvjetljavanju počinioca incidenata su dali rezultate, što je za svaku pohvalu i ja im se na tome zahvaljujem. Jasna poruka koja je hapšenjem poslata doprineće ne samo nama koji radimo na procesu povratka, već i svima onima kojima je u interesu da povratak raseljenih bude održiv, ali da bezbjednost svih građana Kosova, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, bude na visokom nivou", naveo je Jevtić.

Na inicijativu Jevtića i ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića donijeta je i odluka da se o povratnicima u Klini brinu i pripadnici Policije Kosova srpske nacionalnosti.

Očekivanja su da u narednom periodu u samoj Policiji Kosova u regionu Peći bude upošljeno više Srba i da se na taj način dugoročno obezbjedi prisustvo i rad policijaca pripadnika srpske nacionalnosti u ovom dijelu Kosova, rekao je Jevtić a prenosi u saopštenju Ministarstvo za povratak.