Nakon sastanka Predsjedništva

Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova na sjednici Predsjedništva stranke sinoć je zatražilo hitno formiranje institucija Kosova i dodalo da mjesto premijera pripada LDK-u, a kao najvjerovatnijeg kandidata za to mjesto najavili lidera stranke Isu Mustafu.

U saopštenju poslije sastanka Predsjedništva, iz LDK-a je istaknuto da je sastanak lidera postizborne koalicije, koju čine LDK, pokret Samoopredjeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, nastavak unutrašnjih konsultacija za prevazilaženje sadašnje situacije.

"LDK smatra da je od životne važnosti što brže stvaranje novih institucija i promjena vladavine u zemlji. LDK kao vodeća stranka koalicije parlamentarne većine je opredjeljena da intenzivno radi na stvaranju nove vlade, kojom će i rukovoditi", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je postizborni blok saopštio da su se lideri saglasili da funkciju predsjednika Skupštine prepuste Demokratskoj partiji Kosova kako je utvrđeno i presudom Ustavnog suda, pod uslovom da dobiju pravo da kao parlamentarne većina vode Vladu Kosova.