Maja Kocijančić

U Briselu se danas nastavlja tehnički dijalog između Beograda i Prištine. Sjever Kosova ostaje glavna tema razgovora, rekla je portparolka Catherine Ashton, Maja Kocijančić.

"Predstojeća runda dijaloga Beograda i Prištine biće teža od prethodnih. Sjever Kosova je od početka bio u centru dijaloga, jer je tamo bilo najviše problema", rekla je Maja Kocijančič, najavljujući novu rundu tehničkog i političkog dijaloga.

U Briselu će se danas sastati radne grupe u okviru tehničkog dijaloga, dok je za četvrtak, 17. januar, planiran susret predsjednika Vlade Kosova Hashima Thaçija sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

"Sve o čemu se razgovaralo od promjene vlasti u Beogradu odnosilo se na sprovođenje već postignutih sporazuma, što znači da je pola posla bilo unaprijed obavljeno, ali sada očekujemo otvaranje novih pitanja", rekla je Kocijančič Tanjugu, ali nije precizirala o kojim konkretnim temama će biti riječ.

Istakla da Evropska komisija, poslije Rezolucije koju je Skupština Srbije usvojila tokom vikenda, očekuje da obje strane ostanu privržene dijalogu.