Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu optužio je premijera Albina Kurtija da je oprostio 1.000 hektara zemlje zarad članstva u Savjetu Evrope, te da se sada povukao i kada je u pitanju zemlja manastira Visoki Dečani.

Haxhiu je putem Facebooka naveo da je u Ohridu Kurti prihvatio autonomiju za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu.

„Predao se u ratu. Predao se dijalogu, bezuslovno. Predao se i prihvatio Zajednicu. U Ohridu je prihvatio autonomiju za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu. Predao se u borbi protiv korupcije, sada brani korumpirane i napada tužioce, koje hapse njegove saučesnike. Predao se u borbi protiv nepotizma, politizacije i partizanstva javnih institucija, sada pokušava da legitimiše negativne pojave“, naveo je Hadžiu.

On je takođe istakao da se premijer Kurti predao i odustao od referenduma o nacionalnom jedinstvu.

„On se predao i povlači se sa sjevera organizujući referendum za smjenu albanskih gradonačelnika iz sjevernih opština. On se predao i povukao kada je u pitanju razgraničenje sa Crnom Gorom“, naveo je Haxhiu.

On je upito da li je Kurti povukao iz zahtjeva „Pravde za Astrita Deharija“.

„Iz straha od otkrića, čak ni ne glasaju da Istražna komisija otkrije istinu o slučaju Dehari. Bez obećanja, obećanje ispunjeno. Albin Kurti se predao i sve je prevario“, istakao je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online