Savjetnik Kurtija

Politički savjetnik premijera Albina Kurtija Jeton Zylfaj, rekao je da ne treba miješati svrhu dijaloga u Briselu i onoga što se dešava na Kosovu, reagujući na portparola Evropske unije Petera Stanoa koji je u nedjelju rekao da Kosovo treba da izbjegava jednostrane akcije koje ohrabruju tenzije, prenosi Koha.

Zylfaj je na društvenoj mreži "X" napisao da "ne odlažemo period u kome živimo", dodajući da su "institucije Srbije izvršile etničko čišćenje i genocid na Kosovu tokom 1999. godine".

"Srpske institucije su pobegle sa srpskom vojskom 1999. godine nakon što su počinile etničko čišćenje i genocid, stotine masakra i ubistvo hiljada civila, uključujući 1.133 djece“, napisao je Kurtijev savjetnik.

Stano je je istoj društvenoj mreži napisao da EU sa velikom "zabrinutošću gleda na rad policije u kancelarijama institucija koje vodi Srbija”.

"EU još jednom traži od Kosova da izbhegava jednostrane akcije koje bi mogle da povećaju tenzije i da se pozabavi ovim pitanjima kroz dijalog koji omogućava EU“, napisao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore