Moramo biti ozbiljniji

Politikolog Dritero Arifi kaže da je posjeta ministra spoljnih poslova Velike Britanije Davida Camerona važan signal za Kosovo, ali da "zapadanjaci traže rezultate", prenosi Teve 1.

"Prisustvo britanskog ministra spoljnih poslova je dokaz dvije stvari. Prvo što Britanija želi je da demonstrira svoju moć ne samo u Ukrajini, ne samo na Bliskom istoku, već i na Balkanu. Jer to su trenutno tri oblasti u kojima su britanski interesi pogođeni u ovom ili onom obliku. Drugi je za sve nacionalističke glasove da će biti rata, jer rata neće biti“, ističe Arifi.

On je istakao da je Cameron zahtjevao rezultate od Vlade Kosova, jer prema njegovim riječima, zapadnjaci žele da Kosovo bude uspješna priča.

"Uvjeren sam da je na bilateralnim sastancima bilo malo oštrijeg tona koji je sigurno zahtjevao da Vlada Kosova napreduje u nekim pitanjima... Moramo biti ozbiljniji. Tražio je rezultat. Zapadnjaci su ljudi od riječi, žele rezultate, jer žele da Kosovo bude uspješna priča. Ova poseta je dobar signal za Kosovo, ali i signal da traže odgovornost za datu riječ", dodao je on.

Izvor: Kosovo online/ Teve 1